Over
Toucan sur Mer biedt ook valet parking voor lunch en diner, online bestellingen en catering service
Een fris Bretoens briesje in Elsene.
In Elsene kent iedereen Toucan Brasserie. Altijd een warme ambiance, altijd drukte, altijd bekende gezichten. Op amper 50 meter daarvandaan – zelfde trottoir – vindt u voortaan Toucan sur Mer. Evenveel sfeer, maar nu met zicht op zee. Figuurlijk dan toch, want de Lepoutrelaan is gewoon maar de mooiste laan van Brussel, maar water hebben ze er niet. Kapitein Jean-Michel Hamon werd geboren te Concarneau (Bretagne), maar noemt zichzelf de laatste 30 jaar graag Brusselaar. Als superprof van de restauratie heeft hij niet alleen een neus voor wat lekker is, maar ook voor wat gesmeerd loopt. Eerst maakte hij de Grand Amour tot een succes (jaren '80), nadien stampte hij Le Toucan Brasserie uit de grond en nu komt er het zusje Toucan sur Mer bij. Aan het fornuis vinden we de Bretoen Jean-Pierre Gascoin die als trouwe stuurman de kapitein al sinds het begin bijstaat. Terwijl de sous-chef de keuken runt van de eerste Toucan, vinden we Jean-Pierre nu aan de teppanyaki-grill, terwijl hij een oogje in het zeil houdt over de oesterbar. Twee Bretoenen aan het roer van een visrestaurant, u begrijpt dat hier niet gelachen wordt met de versheid van vis en zeevruchten. Loepzuivere kwaliteit, gaartijden die tot op de seconde worden gerespecteerd, een mix van authentieke recepten en originele creaties, niets wordt hier aan het toeval overgelaten. Het schip is vertrokken, valt nauwelijks nog te stuiten, maar gelukkig heeft het een gewone deur waar we zomaar kunnen binnenstappen.